كانون فرهنگي وهنري امام حسن مجتبي (ع)
امور فرهنگي وهنري قرآني تربيتي اعتقادي
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان كانون فرهنگي وهنري امام حسن مجتبي (ع) و آدرس canonemamhssan.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آب پیام خیلی مهمی برای ما دارد. آب به ما می‌گوید که دید بسیار عمیقی از خودمان داشته باشیم. وقتی که ما به وسیلة آیینه آب به خودمان نگاه می‌کنیم، پیام شگفت‌انگیز می‌شود. می‌دانیم که زندگی بشر مستقیماً به کیفیت آب ـ موجود در درون و پیرامونمان ـ بستگی دارد.

چنانچه تردیدی دارید که افکار و اندیشه‌های شما در هر چیزی در درون و اطرافتان تأثیر می‌گذارد، اطلاعات و عکس‌های بر گرفته از کتابی که دست‌آوردهای منتشر شده اوست، و اینجا ارائه شده، فکرتان را تغییر خواهد داد و باورهایتان را عمیقاً دگرگون خواهد کرد.

کار آقای اموتو دلیل و شاهد واقعی در اختیار ما گذاشته است، که انرژی ارتعاشی بشری، افکار، الفاظ، اندیشه و تصورات، و موسیقی، ساختمان مولکولی آب را تحت تأثیر قرار می‌دهند؛ درست همان آبی که بالای هفتاد درصد بدن یک انسان بالغ را دربر دارد و به همان مقدار سیاره ما را می‌پوشاند. آب مایه حیات تمام موجودات این کره است، کیفیت و تمامیت برای شکل گیری‌های تمامی موجودات فوق‌العاده مهم است. بدن خیلی شبیه اسفنج است و مرکب از تریلیون‌ها حفره‌های سلول‌های فراخوانده است، که مایع را نگه‌ می‌دارند. کیفیت زندگی‌مان مستقیماً به کیفیت آب ‌موجود درونمان بستگی دارد.‌اب یک ماده خیلی نرم  قابل انعطاف است. شکل طبیعی‌اش را با هرآنچه محیط ارائه می‌کند، به‌ راحتی وفق می‌دهد. اما نمود فیزیکی‌اش تنها چیزی نیست که تغییر پیدا می‌کند، بلکه شکل مولکولی‌اش هم تغییر می‌کند. انرژی و ارتعاشات محیط، شکل مولکولی آب را تغییر می‌دهند. این احساس وشعور آب نه‌تنها در ظاهر توانایی منعکس کردن محیط را دارد؛ بلکه از نظر مولکولی نیز محیط را منعکس می‌کند.

آقای اموتو دلیل و سند دیداری این تغییرات مولکولی در آب را به واسطه تکنیک عکس‌برداری خود آورده است. او قطره‌های آب را منجمد می‌کند (در دمای 25- درجه به مدت 3 ساعت) و سپس آنها را زیر یک میدان تاریک میکروسکوپ (از نوع Olympus) که قابلیت‌های عکس‌برداری را دارد، می‌آزماید. عملکرد او تنوع ساختمان مولکولی آب و تأثیر محیط بر ساختار آب را به وضوح نشان می‌دهد.

آقای اموتو تفاوت‌های بسیار خیره‌کننده‌ای از ساختمان‌های کریستال آب از چشمه‌های خیلی متفاوت و حالت‌های متفاوت پیرامون کرة زمین کشف کرده است. آبی که از کوه طبیعی و چشمه‌ها جاری است، طرح‌های هندسی زیبایی در این الگوهای بلورین نشان می‌دهد. آب آلوده و سمی از منطقه‌‌های صنعتی و مسکونی و آب راکد از آب لوله‌ها و ذخیره شده در سدها، ساختارهای بلورینی که از شکل طبیعی افتاده و به گونه نامنظم شکل گرفته را نشان می‌دهد. سرچشمه لوردس فرانسه - رودخانه یادو ژاپن، که از میان بسیاری از شهرهای بزگ در کاسیا عبور می‌کند.

بعد از مشاهده این که آب به شرایط و حالت‌های محیطی واکنش نشان داد، آقای اموتو و همکارانش تصمیم گرفتند تا ببینند چگونه افکار و کلمات آرایش کریستال‌های آب تصفیه نشده و تصفیه شده را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ با به کارگیری کلمات تایپ شده بر روی کاغذ با یک دستور عمل‌کننده و به مدت یک شب بر روی لیوان شیشه‌ای چسباند. رویه مشابهی در به کارگیری نام اشخاص متوفی انجام پذیرفت. سپس آبها منجمد شده و عکس برداری شدند.




موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ یک شنبه 22 مرداد 1391برچسب:آب چگونه شعور و هشیاری ‌ما را نشان می‌دهد؟, ] [ 22:32 ] [ اكبر احمدي ]

     «عشق و تقدیر»  «تو مرا مریض کردی می‌کشمت!» اموتو در یك آزمایشی كه بعداً نیز بارها آن را تكرار كرد، به 500 معلم از سراسر ژاپن نامه نوشت و تشریح كرد كه می‌خواهد در یك روز و ساعت مشخص، یك فنجان آب معمولی لوله كشی شهر روی میزش بگذارد، و از آنها خواهش كرد برای پاكی آن آب دعا كرده و احساس عمیق خود را برای آن بفرستند. تصویرهای قبل و بعد از این آزمایش واقعاً قابل توجه بود.

نمونه‌ای ازساختمان مولکولی آب قبل و بعد از دعا

تصویر آب «فوجی‌وارا دم»قبل از دعا کردن-تصویر همان آب بعد از دعا کردننتایج این تحقیقات بیانگر این واقعیت است كه آب به طور هشیار و زنده به هر گونه احساسات،‌ عواطف و افكار ما‌ عكس‌العمل نشان می‌دهد. و عقاید مردم،‌ دعا و نفرین‌شان، بدون در نظر گرفتن بعد مسافت می‌تواند با هم جمع شده و تأثیرگذار باشد. این آزمایشات تأییدی بر قدرت دعا و اعتقادات است.

آزمایشات وی همچنین نشان می‌دهد که هر نوع صدایی تأثیر متفاوتی را بر روی كریستال (بلور) منجمد شدة آب می‌گذارد. در اثر صداهای ناهنجار و آهنگ‌های تند مانند موسیقی پاپ و هوی ‌متال، ساختمان مولكولی آب به هم ریخته و متشنج می گردد، و اثر بدی بر روی آن گذاشته بود. او آب مقطر و تصفیه شده را چندین ساعت بین دو بلندگو قرار داد و سپس از کریستال‌هایی که بعد از یخ زدن آب شکل گرفته بود، عکس‌برداری کرد.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب
[ یک شنبه 22 مرداد 1391برچسب:نمونه‌هایی از اثر نوشته بر ساختمان مولکولی آب, ] [ 22:22 ] [ اكبر احمدي ]

http://www.askquran.ir/gallery/images/16195/1_poster18.jpg

 

بر اسـاسپژوهشیکه در دانشگاهپنسیلوانیا صورت‎‎ گرفت، با استفادهاز نوعیرنگرادیواکتیو فعالیتمغز را پیشاز دعا و هنگامدعا و مراقبـهاسکن‎‎‎ و از آن عکسبرداریکردند. بـر اسـاسپژوهشیکه در دانشگاهپنسیلوانیا صورت‎‎ گرفت، با استفادهاز نوعیرنگرادیواکتیو فعالیتمغز را پیشاز دعا و هنگامدعا و مراقبـهاسکن‎‎‎ و از آن عکسبرداریکردند، کهنشـان می دهد هنگامدعا و مراقبهفعالیت‎‎ قـسمـت پیشانی‎‎ "لوبفرونتال" مغز افزایشمی یابد و فعالیتبخشیاز مغز کهاحساس "خـود یـا من‎‎ بودن" به‎‎ ما می دهد کاهشمی یابد، به عبارتدیگر مرز بینخود و دنیایخارجکـمرنگ تر میشود . همچنیندعا و مراقبهسببتحریکفعـالـیـتهیپوتالاموسیعنیمرکز کنترلضربانقلـب، فشار خون‎‎ و هـورمـون هـایـیمثـلهـورمـون کورتیزولیا هورموناسترسمیشود. هورمون‎‎ کورتیزولفعالیتدستگاهایمنیبدن را مهار می کند بنابرایندعا و مراقبهسبـبکاهش‎‎ هورمونکورتیزولو افزایش فعـالـیـتدستگاهایمنی‎‎ بدنمی شود. این‎‎ پژوهش ها نشان میدهـد، دعـا سببکاهشفشار خون، تخـفیـفدرد و تـورممفصلها و کاهشدرد بیمارانسـرطانـی‎‎ مـی شود.

 


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب
[ یک شنبه 22 مرداد 1391برچسب:تأثیر شگفت انگیز دعا بر سلامتی انسان, ] [ 22:0 ] [ اكبر احمدي ]


شب قدر است و طی شد نامة هجر ؛ آن شب که باید شکوائیة هجران را در نوردید و به امید وصل دیدار بیدار نشست و از جام طهور ((سلام)) تا ((مطلع فجر))، سرمست بود، کدام شب است؟
آن شب که شاعر حافظ قرآن، با الهام گرفتن از قرآن، آن را ((شب وصل)) می‌نامد و نامة هجران را در آن شب، طی‌شده و پایان ـ یافته می‌خواند، کدام شب نورانی و دل‌افروز است؟ شبی که باید در عاشقی ثابت قدم بود، در طلب کوشید و بیدار ماند و دیدار جست و احیا گرفت و به نیایش پرداخت و کار خیر کرد و صالحات به جا آورد و به نیازمندان رسید و دانایی طلبید و مذاکرة علم کرد؛ شبی که در آن، کاری بی‌اجر نخواهد ماند؛ شبی که باید به یاد روی آن محبوب عزیز و آن یار آواره از دیار، و پنهان رخسار، با دردمندی‌های عاشقانه نالید و دیدار روی او را از خدای طلبید، کدام شب عزیز است؟
سورة قدر
ا نَّا أَنْزَلْناهُ فی لَیْلَةِ الْقَدْر* وَ ما أَدْراکَ ما لَیْلَةُ الْقَدْرِ* لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ* تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَ الرُّوحُ فیها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ* سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ*
ما قرآن را در شب قدر فرو فرستادیم* تو شب قدر را چگونه شبی می‌دانی؟* شب قدر، از هزار ماه بهتر است* در آن شب فرشتگان و روح ]جبرئیل[، به اذن خدا، همة فرمان‌ها و سرنوشت‌ها را فرود می‌آورند* آن شب، تا سپیده دمان، همه سلام است و سلامت.
کدامین شب؟
این امر بزرگ چیست و این شب کدام است؟ آن شب فرخنده که قرآن فرود آمده است، چه شب است؟ آن شب که از هزار ماه بهتر است، کدام لحظات گرانقدر است؟
آن شب که فرشتگان فرود می‌آیند، و روح (جبرئیل) نیز فرود می‌آید، کدامین است؟ آن شب که فرمان‌ها و تقدیرها را به زمین می‌آورند و طبق حکمت بر می‌نهند و معین می‌دارند؟ ...
آن شب که تا سپیده‌دمان، همة آنات و لحظات آن، درود است و سلام، و رحمت است و سلامت، و ایمنی است و فرخندگی؟ ...
این واقعیت بزرگ، که با ((فعل مضارع)) بیان شده و استمرار را می‌رساند، چیست: ((تنزّل الملائکة والرّوح...)) فرشتگان و روح، همی فرود آیند، و همی فرود آیند؛ به کجا؟
آری؛ فرشتگان و روح، در هر سال، در شب هنگام ((قدر)) پیوسته فرود آیند و به ((اذن خدا))، هر ((امر)) و ((تقدیری)) را فرود آورند... این امر، چگونه است؟ این فرشتگان، نزد چه کسی می‌روند و فرمان‌ها و تقدیرها را به چه کسی می‌سپارند؟ آن‌جا که روح بزرگ فرود می‌آید، کجا است؟ و آن آستان مقدس و مطلع نور و مرکز ناموس که ((کل امر)) به همراه فرشتگان، به جانب آن فرود آورده می‌شود، کدام آستان است؟ در شب قدر، فرودگاه فرشتگان آسمان، در کدام سرمنزل قدس و مهبط مطهر است؟


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب
[ شنبه 21 مرداد 1391برچسب:شبی چون صبح نورانی, ] [ 11:36 ] [ اكبر احمدي ]

هزار نکته باریک تر ز مو اینجاست
شب قدر یکی از شب های ماه رمضان است که قرآن کریم یک باره در آن شب بر قلب پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله نازل شده است . سر این که شب نزول قرآن را شب قدر نامیده اند آن است که قدر به معنی اندازه گیری است و شب قدر، شب اندازه گیری است که خداوند در آن شب حوادث یک سال را از آن شب تا شب قدر سال آینده تقدیر می کنند: زندگی، مرگ، رزق و ضیق آن، سعادت و شقاوت و . . .
101 - وجوب روزه

«یا ایها الذین آمنوا کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم » ; ای کسانی که ایمان آورده اید، روزه بر شما واجب شده است، همان گونه که در امت های پیشین بر ایشان واجب شده بود . (بقره 183)


102 - روزه سرچشمه تقوی و پرهیزکاری:

«لعلکم تتقون » (روزه بگیرید) تا شاید پرهیزکار باشید (بقره 183) .


103 - هدف از تشریح روزه:

«و لتکملو العده و لتکبروا الله علی ما هداکم و لعلکم تشکرون » (بقره 185)


104 - فضیلت ماه مبارک رمضان:

ماه رمضان از دو جهت حرمت دارد: مربوط به خود ماه مبارک و دیگری مربوط به قرآن کریم .


همچنین در این ماه دو نوع حفظ و صیانت وجود دارد . 1 . مربوط به حفظ انسان از وسوسه های شیطان 2 . حفظ انسان از گرفتاری به عذاب الهی .


در این ماه دو نعمت وجود دارد:

1 . گشوده شدن درهای بهشت 2 . آرامش جان و روح انسان .


در این ماه دو هدیه به انسان ها داده می شود: 1 . خواب روزه دار عبادت است 2 . سکوت و خاموشی او تسبیح است .


دو فرح و شادمانی روزه دار دارد: 1 . هنگام صرف افطار 2 . هنگام ملاقات با خدا . (1)


105 - شب قدر

شب قدر یکی از شب های ماه رمضان است که قرآن کریم یک باره در آن شب بر قلب پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله نازل شده است . سر این که شب نزول قرآن را شب قدر نامیده اند آن است که قدر به معنی اندازه گیری است و شب قدر، شب اندازه گیری است که خداوند در آن شب حوادث یک سال را از آن شب تا شب قدر سال آینده تقدیر می کنند: زندگی، مرگ، رزق و ضیق آن، سعادت و شقاوت و . . . پس در هر ماه رمضان از سال، شب قدر هست که در آن شب، امور سال آینده تا شب قدر سال بعد، اندازه گیری و مقدر می شود . (2)


106 - مراتب و منزلت روزه داران
روزه دارای سه مرتبه است:

1 - روزه عوام: نگهداری جسم از مفطرات مانند غذا خوردن و آشامیدن .


2 - روزه خواص: نگهداری چشم و زبان و دست و پا و سایر جوارح از گناه، علاوه بر این که جسم را از مفطرات حفظ می کنند .


3 - روزه خاص الخواص: علاوه بر دو مورد فوق، نگهداری فکر و قلب از افکار دنیوی و به تعبیر دیگر، نگهداری نفس از تفکر و اندیشه در ما سوی الله . (3)


107 - سرانجام نمرود و ابراهیم/ابرهه و خانه توحید

نمرود با هدف کشتن حضرت ابراهیم (ع) آن حضرت را در آتش افکند . ولی حضرت ابراهیم نسوخت و به سلامت از آتش بیرون آمد ولی سرانجام نمرود به وسیله یک پشه کشته شد .


ابره با لشکر بسیار و فیل هایی جنگی به قصد تخریب خانه خدا، کعبه رو به مکه آمد . ولی به مقصود شوم خود نرسید . سرانجام خداوند ابابیل (پرستو) بر ایشان فرو فرستاد و هر پرستور با سه دانه ریگ بر ایشان انداخته همه لشکریان ابرهه را هلاک ساختند


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب
[ شنبه 21 مرداد 1391برچسب:هزار نکته باریک تر ز مو اینجاست, ] [ 11:33 ] [ اكبر احمدي ]

زلال وحي

«سوگند به اين كتاب روشن‌گر، كه ما آن را در شبي پربركت نازل كرديم، ما همواره انذاركننده بوده¬ايم! در آن شب هر امري بر اساس حكمت (الهي) تدبير و جدا مي¬گردد. (آري، ‌نزول قرآن) فرماني بود از سوي ما، ما (محمد(ص) را) فرستاديم!». (دخان: 1 ـ 5)

پيام¬ها:

1. قرآن براي دست¬يابي انسان به نور از جايگاهي بلند نازل شده است. « أَنْزَلْناهُ» 2.زمان¬ها متفاوتند و بعضي بر بعضي ديگر قداست و برتري دارند. « لَيْلَةٍ مُبارَكَةٍ» 3.براي مسائل معنوي، ‌شب زمان مناسب¬تري است. « لَيْلَةٍ مُبارَكَةٍ» 4. شب قدر در هر سال تكرار مي¬شود. «يُفْرَقُ» 5. مقدرات شب قدر نسبت به مسائل كليدي و اساسي است. «كُلّ أَمْرٍ حَكيمٍ»[1] يعني هر كار استوار و ريشه‌اي. 6. شب قدر، شب سرنوشت است. «فيها يُفرَقُ كُلُّ أمرٍ حَكيم».
نزول قرآن، ‌مسئله بسيار مهمي در نزد خداوند است. «أَمْراً مِنْ عِنْدِنا» 7. در نزول قرآن به هيچ¬وجه دست ديگران در كار نبوده است. «إِنّا أَنْزَلْناهُ ... أَمْرًا مِنْ عِنْدِنا» 8.تمام مسائل شب قدر زير نظر خداست. «أَمْرًا مِنْ عِنْدِنا» 9. به سراغ افراد يا قوانين ديگر نرويم كه آگاه و داناي واقعي و دائمي فقط اوست و نزول كتاب و ارسال پيامبران و مقدرات شب قدر، ‌همه بر اساس علم او به نياز ماست. «إِِنهُ هُوَ السَمِيعُ العَلِيمُ».

يك جرعه آفتاب

پيامبر(ص): «‌هر كس شب قدر را بيدار بماند گناهانش آمرزيده مي¬شود حتي اگر تعداد آنها به تعداد ستارگان آسمان و به سنگيني كوه‌ها باشد...».
 پيامبر اكرم(ص):‌«هر كس شب قدر را احيا بدارد تا سال بعدي عذاب از او برداشته مي¬شود».
 پيامبر اكرم(ص): «‌هر كس شب قدر را با ‌ايمان و محاسبه بيدار ماند تمام گناهان گذشته و آينده¬اش بخشيده مي¬شود».
امام صادق(ع):‌«قلب ماه رمضان شب قدر است».
 امام صادق(ع): «حضرت درباره شب قدر فرمود:‌شب فاطمه است و قدر خداوند است. پس هر كس حق شناخت فاطمه را به جا آورد‏، ‌شب قدر را درك كرده است».


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب
[ شنبه 21 مرداد 1391برچسب:قدر شب قدر , ] [ 11:21 ] [ اكبر احمدي ]

 

اهميت قدر
چرا قدر ناميده شد ؟
زمان شب قدر
چرا شب قدر از هزار ماه بهتر است ؟
نزول ملائکه و روح چيست؟

* * * * * * * * *

اهميت قدر؟

ابتداي نزول قرآن يا تمام قرآن در شب قدر بود که از لوح محفوظ به آسمان دنيا آمد و در بيت العزه، سفره سپرده شد و روح الامين اين سوره را در مدت بيست و سه سال، آيه به آيه و سوره سوره به حسب مصالح به دنيا آورده است . (منهج الصادقين)

چرا قدر ناميده شد ؟

چون در اين شب، کتابي چون قرآن بر پيامبري که صاحب قدر است ، براي خاطر امت اسلام که صاحب قدرند ، و به دست فرشته اي چون جبرئيل که صاحب قدر است ، نازل شده است .خليل بن احمد ( نحوي) گويد : شب قدر ناميده شد، براي آن که زمين در آن شب تنگي مي کند به فرشتگان . از قول خدا « و من قدر عليه رزقه» به معناي کسي است که در تنگي روزي قرار گرفته است .حسن مجاهد مي گويد : ليلة القدر ناميده شده که خدا در آن شب ، حکم مي کند و تقدير مي نمايد به آنچه که در تمام سال واقع مي شود.

چرا از رسول خدا از شب قدر در قرآن پرسيده شده است ؟

خداوند سبحان براي بزرگداشت مقام اين شب و يادآوري بزرگي قدر آن و شرافت محل آن فرمود : اي محمد، مثل اين که نمي داني اين شب تا چه اندازه بزرگ است و اين تحريص و ترغيب در عبادت است . (مجمع البيان)


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب
[ جمعه 20 مرداد 1391برچسب:قدر در تفاسير, ] [ 22:25 ] [ اكبر احمدي ]

 

 

هنگامي كه در شناخت قرآني، به اين نتيجه مي‌رسيم كه "شب قدر" در هر سال هست، بايد توجه كنيم كه پس "صاحب شب قدر" نيز بايد هميشه وجود داشته باشد . چنانكه در احاديث آمده است(8) : وگرنه فرشتگان بر چه كسي فرود مي‌آيند؟ و كتاب تقدير را نزد چه كسي مي‌گشايند؟ و مجاري امور را، به اذن خدا، به چه كسي مي‌سپارند؟هدايت و ولايت "تكويني"، از هدايت و ولايت "تشريعي" جدا نيست. عكس اين قضيه نيز صادق است. پس چنانكه "قرآن كريم" تا قيام قيامت هست و "حجت" است، صاحب شب قدر نيز همواره هست و همو "حجت" است. و پس از رحلت پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله، اين مقام، از آن جانشينان پيامبر است. و همين دو واقعيت بزرگ است (يعني: وجود شب قدر در هر سال، و وجود صاحب شب قدر در هر عصر)، كه امام علي بن ابيطالب عليه السلام، از آنها، اين چنين ياد مي‌كند:شب قدر، در هر سال هست. در اين شي امور همه سال (و تقديرها و سرنوشت‌ها) فرو فرستاده مي‌شود، پس از درگذشت پيامبر صلي الله عليه و آله نيز، اين شب، صاحباني دارد بسيار جالب توجه است كه عالمان اهل سنت نيز، در مواردي اين حقايق را به صراحت گفته‌اند، از جمله در شرح "حديث ثقلين".(10) حديث ثقلين، حديث مشهور و متواتري است، كه صدها مدرك سني و شيعه آن را نقل كرده‌اند و يكي از مسلم‌ترين حقايق اسلامي و احاديث نبوي است. پيامبر اكرم، در اين حديث شريف، مي‌فرمايد:- من، در ميان شما امت، دو شئ گرانقدر مي‌گذارم و مي‌روم، تا هنگامي كه به آن هر دو چنگ زنيد (و از هر دو با هم و در كنار هم پيروي كنيد)، گمراه نخواهيد شد. يكي از اين دو، كتاب خداست و عترت من (ائمه طاهرين عليهم السلام).(11)درباره اين حديث، عالمان و محققان اهل سنت، بيانات بسيار مهمي دارند. در اينجا، به عنوان نمونه، يكي از آن بيانات را مي‌آورم. محدث معروف، ابن حجر هيثمي مكي شافعي، مؤلف كتاب‌هايي چند، از جمله "الصواعق المحرقه"، مي‌گويد:

- احاديثي كه از پيامبر رسيده است و در آنها تأكيد شده است بر پيروي از خاندان پيامبر و چنگ زدن به هدايت آنان مي‌فهماند كه هميشه، تا قيام قيامت، كسي از خاندان پيامبر وجود دارد كه شايسته ی رهبري و هدايت است، چنانكه قرآن نيز تا به قيامت راهبر و هادي است. و براي همين (كه هميشه كسي از ايشان در جهان هست)، آنان سبب ايمني و بقايند براي اهل زمين .واقعيت بزرگ و محتواي سترگ است كه علامه ی مجاهد، و مرزبان حماسه ی جاويد، حضرت ميرحامد حسين نيشابوري هندي نيز آن را يادآور مي‌شود. وي مي‌گويد:

حديث ثقلين چنانكه برهان با هر امامت ائمه اثناعشر « سلام الله عليهم » عموماً، و سلطان قاهر خلافت بلافصل جناب اميرالمؤمنين « عليه السلام » خصوصاً مي‌باشد . همچنين اين حديث شريف، دليل واضح امامت امام دوازدهم « عليه السلام » و حجت قائمه وجود و بقاي آن امام عصر « عجل الله ظهوره » نيز هست، زيرا كه اين حديث شريف، بلاشبهه، دلالت بر موافقت و ملازمت كتاب و عترت، تا به قيام قيامت » دارد. پس چنانكه قرآن مجيد، تا به يوم آخر، باقي است، همچنين از عترت معصومه جناب رسالت مآب صلي الله عليه و آله، كسي كه امام زمان، و حجت وقت باشد، بقاء او لازم و حتمي است.(12)علامه ميرحامد حسين، سپس ياد مي‌كند كه گروهي از دانشمندان و حافظان حديث و بزرگان اهل سنت، به اين حقيقت، تصريح كرده‌اند، و در توضيح "حديث ثقلين"، به اين امر عظيم توجه كرده‌اند، دانشمندان و حافظاني چون:شهاب الدين دولت آبادي در كتاب هداية السعداء.نور الدين سمهودي در كتاب جواهر العقدين.شهاب الدين ابن حجر هيثمي مكي در كتاب صواعق المحرقه.

كمال الدين جهرمي در كتاب براهين قاطعه.عبدالرؤوف مناوي در كتاب فيض القدير.ابو عبدالله زرقاني مصري در كتاب شرح المواهب اللدنيه.احمد بن عبدالقادر عجيلي در كتاب ذخيره المآل.مولوي حسن زمان در كتاب قول مستحسن.(13)من، پيش از نقل سخنان علامه ميرحامد حسين هندي، گفته ابن حجر هيثمي را، در توضيح حديث ثقلين، از كتاب "عبقات" نقل كردم.(14) و آن، نمونه‌اي است از گفته‌هاي دانشمندان ديگر اهل قبله.باري، سخن درباره ی شب قدر بود. در فصل آينده، درباره ی اهميت "شب قدر"، از نظرگاه دو قانون عظيم حاكم بر كاينات، سخن خواهيم گفت، يعني: "قانون وساطت در فيض"، و "قانون اجمال و تفصيل در خلق و تقدير". در اينجا همين اندازه تأكيد مي‌كنم كه مسئله "تداوم تقدير"، و "تداوم مجري تقدير"، مسأله‌اي حتمي و قانوني الهي است. و قانون‌هاي الهي، هرگز تبديل نمي‌پذيرد، و تغيير نمي‌كند.(15) اين دو واقعيت توأمان و هميشگي است، همواره بوده است و هست و خواهد بود.در اين مقام، از حضرت ابن الرضا، امام جواد عليه السلام تعليمي رسيده است. خوب است خلاصه ی آن تعليم را، در اين مقام بياوريم، كه بيان ولوي همين حقيقت حقه، و واقعيت ثابته است:خداوند متعال، شب قدر را، در ابتداي آفرينش دنيا آفريد. همچنين در آن شب، نخستين پيامبر و نخستين وصي را آفريد. در قضاي الهي چنان گذشت كه در هر سال شبي باشد، كه در آن شب، تفصيل امور و مقدرات يك ساله فرود آيد .


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب
[ جمعه 20 مرداد 1391برچسب:صاحب شب قدر, ] [ 22:19 ] [ اكبر احمدي ]

 _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_سلام عزیزان خیلی خوش آمدید تصاویرمتحرک شباهنگ www.shabahang20.blogfa.com _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

چنانكه از آيه‌هاي "سوره قدر"(3)، بروشني فهميده مي‌شود، در هر سال شبي هست، كه از هزار ماه « به ارزش، و قدر و فضيلت » برتر است.(4) و اين شب، در هر سال، هست. و در هر سال، يك شب، شب قدر است. در اين شب، فرشتگان به همراه بزرگ خويش (روح) به زمين مي‌آيند، و هر امر و فرمان و تقديري، كه از سوي خدا معين شده است « براي يك سال، تا شب قدر سال آينده » فرود مي‌آورند.آنچه از احاديثي كه در تفسير اين سوره، و تفسير آيات آغاز سوره ی "دخان" و جز آن رسيده است، فهميده مي‌شود، اين است كه فرشتگان در شب قدر مقدرات يك ساله را به نزد "ولي مطلق زمان" مي‌آورند، و بر او عرضه مي‌دارند و به او تسليم مي‌كنند. اين واقعيت، همواره، بوده است و خواهد بود. در روزگار پيامبر اكرم، محل نزول فرشتگان شب قدر، آستان مصطفي صلي الله عليه و آله بوده است. اين امر مورد قبول همگان است. امر ديگري كه مورد قبول است اين است كه پس از پيامبر اكرم نيز "شب قدر" هست، چنانكه در "قرآن كريم"، در "سوره ی قدر" و "سوره ی دخان" بروشني ذكر شده است، كه شب قدر، در هر سال هست، رشيد الدين ميبدي، مفسر معروف سني، مي‌گويد:برخي گفته‌اند: اين شب قدر، به روزگاران پيامبر صلي الله عليه و آله بود، و سپس از ميان رفت. اما چنين نيست، زيرا كه همه ی اصحاب پيامبر و علماي اسلام معتقدند كه شب قدر، تا قيام قيامت، باقي است.(5)شيخ طبرسي نيز، در اين باره، روايتي از ابوذر غفاري نقل مي‌كند:- از ابوذر غفاري روايت است كه گفت: به پيامبر خدا گفتم: اي پيامبر! آيا شب قدر و نزول فرشتگان، در آن شب، تنها در زمان پيامبران وجود دارد، و چون پيامبران از جهان رفتند، ديگر شب قدري نيست پيامبر فرمود: "نه، بلكه شب قدر، تا قيام قيامت هست."درباره اين امر شناختي مهم، احاديث متعدد رسيده است، و اين موضوع عظيم قرآني، مورد تشريح و توضيح قرار گرفته است. از اين جمله است حديث ديگري، كه در كتاب "اصول كافي" نقل شده است. در اين حديث، از قول امام جعفر صادق عليه السلام چنين آمده است:علي عليه السلام بسيار مي‌فرمود، كه هر گاه دو تن از اصحاب نزد پيامبر صلي الله عليه و آله بودند، و آن حضرت سوره ی "انا انزلناه" را با خشوع و گريه تلاوت مي‌كرد، مي‌گفتند: چقدر در برابر اين سوره حساسي؟ مي‌فرمود: "اين حساسيت براي چيزي است كه چشمانم ديده است، و جانم نيوشيده است. و پس از من، جان اين مرد (اشاره به علي) خواهد نيوشيد". مي‌پرسيدند: تو چه ديده‌اي، و او چه خواهد ديد؟ پيامبر صلي الله عليه و آله در پاسخ آنها روي خاك مي‌نوشت: "تنزل الملائكة والروح فيها باذن ربهم من كل امر. در شب قدر فرشتگان و روح، به اذن خدا، هر امري (و تقديري) را فرود مي‌آورند". آنگاه مي‌فرمود: "پس از اين كه خداي متعال فرموده است: "من كل امر"، (هر امري)، آيا چيز ديگري باقي خواهد ماند؟" مي‌گفتند: نه . (7)
چنانكه "قرآن كريم" تا قيام قيامت هست و "حجت" است، صاحب شب قدر نيز همواره هست و همو "حجت" است. و پس از رحلت پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله، اين مقام، از آن جانشينان پيامبر است. و همين دو واقعيت بزرگ است (يعني: وجود شب قدر در هر سال، و وجود صاحب شب قدر در هر عصر)، كه امام علي بن ابيطالب عليه السلام، از آنها، اين چنين ياد مي‌كند: شب قدر، در هر سال هست. در اين شي امور همه ی سال (و تقديرها و سرنوشت‌ها) فرو فرستاده مي‌شود، پس از درگذشت پيامبر صلي الله عليه و آله نيز، اين شب، صاحباني دارد




موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ جمعه 20 مرداد 1391برچسب:شبي در هر سال, ] [ 22:16 ] [ اكبر احمدي ]

 _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_سلام عزیزان خیلی خوش آمدید تصاویرمتحرک شباهنگ www.shabahang20.blogfa.com _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

- ما قرآن را، در شب قدر، فرو فرستاديم.تو شب قدر را چگونه شبي مي‌داني؟شب قدر، از هزار ماه بهتر است.در آن شب فرشتگان و روح (جبرئيل)، به اذن خدا، همه ی فرمان‌ها و سرنوشت‌ها را فرود مي‌آورند.آن شب، تا سپيده دمان، همه، سلام است و سلامت.آيا كدامين شب؟اين امر بزرگ چيست؟ و اين شب كدام است؟آن شب فرخنده، كه قرآن فرود آمده است، چه شب است؟آن شب كه از هزار ماه بهتر است، كدام لحظات گرانقدر است؟آن شب، كه فرشتگان فرود مي‌آيند، و روح (جبرئيل)(1) نيز فرود مي‌آيد، كدامين است؟آن شب، كه فرمان‌ها و تقديرها را به زمين مي‌آورند، و بر طبق حكمت بر مي‌نهند، و معين مي‌دارند؟ آن شب، كه تا سپيده دمان، همه آنات و لحظات آن، درود است و سلام، و رحمت است و سلامت، و ايمني است و فرخندگي؟اين واقعيت بزرگ، كه با "فعل مضارع" بيان شده است، و استمرار را مي‌رساند چيست: "تنزل الملائكة و الروح " فرشتگان و روح، همي فرود آيند، و همي فرود آيند، به كجا؟


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
ادامه مطلب
[ جمعه 20 مرداد 1391برچسب:شب عاشقان بیدل, ] [ 22:8 ] [ اكبر احمدي ]
صفحه قبل 1 ... 61 62 63 64 65 ... 74 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Weblog Skin :.
درباره وبلاگ

اين وبلاگ متعلق به كانون فرهنگي وهنري امام حسن مجتبي (ع) شهر سلامي است ؛ اين وبلاگ در خصوص انعكاس فعاليت هاي ( فرهنگي وهنري ؛ قرآني ؛ اعتقادي ديني مذهبي ؛ وتربيتي راه اندازي شده است
موضوعات وب
امکانات وب
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





اك
اك

آمار وبلاگ:

بازدید امروز : 97
بازدید دیروز : 105
بازدید هفته : 1447
بازدید ماه : 1403
بازدید کل : 174965
تعداد مطالب : 733
تعداد نظرات : 12
تعداد آنلاین : 1

اك

اك اك اك اك